Az iskolában

A GRM szakképző iskolában töltöttük a délelőttjeink egy részét. Az első nap megismerkedtünk az iskola épületével, a benne működő képzésekkel. Az iskolaigazgató személyesen köszöntötte a magyar résztvevőket. A műhelymunkák során az iskolában és a városban működő önkéntes munkalehetőségeket is bemutatta a szlovén csoport. Arra is jutott idő, hogy lelkes szaktanárok felügyelete mellett tanítási órákra is benézzen a 24 fős csoport, egy kémia és egy angol órán is vendégeskedtünk.

Barátságkarkötő készítése

Az utolsó napon, búcsúajándékként 2 szlovén résztvevő irányításával vidám, élénk színű paracort karkötőket készítettünk egymásnak. Ez lett közös projektünk és az együtt töltött idő alatt kialakult barátságunk egyik jelképe.

Az iskola gyakorlati helye – étterem és cukrászda

A GRM szakképző iskola agrárképzést is kínál tanítványainak. A tanárok arra tanítják diákjaikat, hogy amit megtermeltek, dolgozzák is fel, és úgy értékesítsék. Ennek jegyében működtet az iskola a városközpontban egy éttermet és egy cukrászdát is, ahol az iskola területén termelt nyersanyagok felhasználásával készítenek ételeket, süteményeket a diákok.