Karitász

A szlovén és magyar fiatalok a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász rászorulókat támogató teajáratát készítették elő a szerdai napon. A résztvevők zsíros kenyeret készítettek a délután folyamán oda érkezőknek. Ez a program kiemelkedően fontos volt a projekt szempontjából, mert a fiatalok saját élményen keresztül tapasztalhatták a társadalmi egyenlőtlenséget és a segítségnyújtás egyszerű, közvetlen lehetőségét.

Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetéből 2 önkéntes érkezett hozzánk, pontosabban a Szent-Györgyi Albert Agóra egyik előadótermébe, ahol egy igazán érdekes délelőttöt töltöttünk el együtt. A csoport először személyes beszámolón keresztül ismerhette meg a Vöröskereszt működését, majd interjút készítettek a résztvevők az önkéntessel. A közös munka végén az önkéntesekkel közös fotó is készült.


Vadaspark

Élménydús, vidám délutánt töltöttünk el együtt a Szegedi Vadasparkban. Zoopedagógus segítségével és kíséretével jártuk be a parkot és ismertük meg a parkban végezhető önkéntes munkákat. A fiatalok nagy örömére végül még zsiráfetetésre is lehetőségünk nyílt.

Disszemináció

A 2018. december 15-én megrendezett Erasmus+ disszeminációs napon pályázatunk tapasztalatait, eredményeit osztottuk meg az iskola diákságával, a tantestülettel és meghívásunkat elfogadó szegedi iskolákkal- különösen a Szegedi SZC iskoláival. A csereprogram résztvevői kerekasztal beszélgetésen vettek részt, ahol tapasztalataikat és élményeiket adták át az érdeklődőknek. A nap során a résztvevő fiatalok bemutatták az elkészült motivációs videót a meghívott vendégeknek, végül ünnepélyes keretek között vették át a Youthpass bizonyítványokat.

Meghívásunkat a szlovén partneriskola koordinátora is elfogadta és a projektben együttműködő szervezetek is képviselték magukat: